Home > Novosti > Rezime prvog dana Developer Conference 2013 u Hamburgu #dchh

Rezime prvog dana Developer Conference 2013 u Hamburgu #dchh

Studeni 8th, 2013

Postovani posjetitelji,
prvi dan je gotov i nakon sto sam prezivio i party noc evo da iskoristim priliku prije pocetka prvog predavanja (hvala organizatorima sto je tek u 10:00) da napisem jedan kratki izvjestaj prvog dana. Kao prvo htio bih da pohvalim organizatora konferencije za odlicnu organizaciju pocevsi od prijave, preko organizacije hrana i pica pa speakera sve do sinocnje zabave sve je organizirano odlicno.

Ja sam dan odlucio poceti sa predavanjem o analizama velikih podataka ali je predavanje bilo toliko “suho” da sam odlucio napustiti isto i preci u susjednu prostoriju gdje je Judith Andersen drzala predavanje o retrospektivama unutar scruma i opcenito agilnog projekt menadzmenta unutar IT projekata.

Retrospektive

Jako korisno predavanje za sve koji pokusavaju biti agilni ili koji koriste scrum. U jednom od narednih postova cu se posvetiti toj temi. Nakon toga sam posjetio predavanje pod naslovom: How Learning Really Drives The Innovation Cycle. Bary je pricao o primjerima kontinuiranog isporucivanja software i razvoj software na osnovu hipoteza. Jako zanimljivo. Ako nadjem materijal sa predavanja objavit cu link ovdje.

Slijedio je rucak a nakon toga poslijepodnevni program. Poslusao sam predavanje o tome “da li mozes biti CTO?”. Jako interesantno predavanje o tome kako ide put programera od juniora, preko seniora, do vodeceg programera i konacno do CTO-a (chief technical officer). Jedna vazna stavka pri tome je da kao CTO budete dio vodece strukture tvrtke te da u toj ulozi prakticki vise niste aktivni u programiranju. Jedan vazan savjet je bio da kao CTO uvijek morate biti upoznati sa tehnologijama koje koristite da bi ste bili u stanju kompetentno pricati sa vasim timom.

Posljednja dva predavanja sam posvetio javascript-u. Node.js i agularJS. Live coding na bini i jako kompetentan predavac Golo Roden koji je izdao i prvu knjigu na njemackom jeziku o node.js. Definitivno inspiracija da pogledam te tehnologije i poigram se sa njima.

Danas krecem u 10:0 sati sa predavanjem Mobile Computing – nur ein neuer Hype oder mehr? a nakon toga PostgreSQL: Die NoSQL Datenbank die niemand kennt.Osim toga u 15:00 imam zakazan intervju sa jednim od osnivaca konferencije Sebastianom Betzom.

Stay tuned na nasem Twitter racunu za live update-e.

 

Popularity: 10% [?]

Novosti

  1. Trenutno nema komentara.
  1. No trackbacks yet.