Archive

Archive for Prosinac, 2008

Sretna nova 2009 godina

Prosinac 31st, 2008

Svim posjetiteljima zelimo sretnu novu 2009 godinu. Puno zdravlja, srece  uspjeha i naravno puno linija kôda :) .

Popularity: 2% [?]

Novosti

C# savjet: yield return i;

Prosinac 30th, 2008

Danas samo jedan brzi savjet za C# jezik, koji moze biti izuzetno koristan pri programiranju. Naredba yield omogucava nam da izvodjenje jedne metode prekinemo upravo na mjestu gdje se iskoristi ta naredba i pocnemo ga opet na istom mjestu kasnije po potrebi. To primjerice mozemo koristiti sa foreach petljom u metodi za provjeravanje prim brojeva. Kada procedura nadje prim broj, izvodjenje se prekida i kao rezultat nam se vraca nadjeni prim broj. Ukoliko u tijeku programa ponovo trebamo sljedeci prim broj, onda jednostavno nastavimo sa izvodjenjem procedure upravo na tom mjestu.
Detaljnije…

Popularity: 6% [?]

C#

Browser statistika BHWebmasters.Net-a

Prosinac 29th, 2008

Pozdrav svima,

evo samo da malo zapalim temu popularnosti web pretrazivaca, izvod iz statistike BHW stranica o zastupljenosti web pretrazivaca, evo kako nasi posjetitelji posjecuju ove stranice:

1. Firefox 73,20 %
2. Internet Explorer 15,46 %

3. Opera 10,31 %
4. Chrome 1,03 %

Popularity: 2% [?]

Razno

Facebook App. za Windows mobile smartphones

Prosinac 29th, 2008

2dhrwrdNa XDA-Developers forumu osvanula je windows mobile facebook aplijacija. Radi se tu jos uvijek o ranoj beta verziji software-a kojim je moguce koristiti Facebook platformu iz ove aplikacije a ne putem browsera. Sljedece funkcije su planirane:

  • Ve standardne profil i prijatelji funkcije
  • Newsfeeds
  • Facebook chat
  • mobilni SMS
  • QVGA and VGA podrska
  • upload i download fotografija

Kompletna diskusija i download mozete naci ovdje.

Popularity: 4% [?]

Mobilne tehnologije ,

Google radnici za bozic dobili Android phone

Prosinac 29th, 2008

Google je ove godine svojim djelatnicima za bozic darovao svoj novi mobilni telefon sa operativnim sustavom Android. Prosle godine radnici su dobili gotovinu i iznosu od nekih 1.000$. No ove godine, radi ustede zbog recesije koja prijeti privredi u cijelom svijetu, google se odlucio na ovaj korak.

Radnici u zemljama gdje Google mobitel nije moguce koristiti dobili su gotovinu u iznosu vrijednosti telefona (oko 400$). Kako javljaju izvori bliski google-u rijec je o modelu HTC Dream, a ne kako je prvobitno javljeno o modelu G1. Na mobitelu je instalirana developer verija Androida, simlock je uklonjen.

Vijest preuzeta sa: Bloomberg.com

Popularity: 5% [?]

C#, Novosti , ,

Objavljen Linux-Kernel 2.6.28

Prosinac 28th, 2008

Novi Linux-kernel je objavljen za sami bozic kao jedna vrsta bozicnog poklona za sve Linux korisnike. Bolje mogucnosti skaliranja na velikim serverima, menadzment memorije i brzina rada su samo neka od poboljsanja koja novi kernel donosi sa sobom.

Vijest preuzeta sa: heise online

Popularity: 2% [?]

Novosti